Amy Pieters verdedigt titel in de Omloop

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 26 februari 2015 15:57 Redactie

Amy Pieters (Giant-Alpecin) is zaterdag één van de favorieten bij de dames in de Omloop Het Nieuwsblad. Afgelopen jaar won ze de race en ze is nu dus terug om haar titel te verdedigen. Pieters wordt bijgestaan door een sterk team.

Giant-Alpecin komt zaterdag uit met onder andere de sterke finishers Lucy Garner (GBr) en Sara Mustonen-Lichan (Zwe), en de ervaren Claudia Lichtenberg (Dui). Het team wordt compleet gemaakt met Willeke Knol (Ned), Floortje Mackaij (Ned), Julia Soek (Ned) and Kyara Stijns (Ned), waarmee Giant-Alpecin in totaal met vijf Nederlandse dames aan de start staat van de Omloop, tevens de eerste voorjaarsklassieker voor de dames dit jaar.

Coach Hans Timmerman: ,,We gaan de Omloop in na een zware Ronde van Qatar, waardoor de benen weer in wedstrijdvorm zijn, en een goed trainingskamp om de conditie verder fijn af te stemmen.”

,,Amy heeft de ervaring die nodig is om hier te winnen en daarmee is het makkelijk kiezen wie zaterdag in België onze kopvrouw wordt,” aldus coach Hans Timmerman.

,,Amy is één van de favorieten, maar we bereiden deze Omloop voor als iedere andere race. We blijven geconcentreerd op wat ons te doen staat om in een zo goed mogelijke positie te komen voor het laatste deel van de race. Onze jonge rensters hebben een extra jaar ervaring in de benen en zullen daar van profiteren in wedstrijden als de Omloop Het Nieuwsblad, waar het belangrijk is om met je hoofd te rijden.”