Voor het eerst in de geschiedenis rijden de renners tijdens de wereldkampioenschappen baanwielrennen rond met camera’s op hun racefietsen. De UCI wil hiermee de aantrekkelijkheid van de wielersport vergroten. Dankzij de camera’s kunnen zowel de fans langs de wielerbaan in Saint-Quentin-en-Yvelines, als de toeschouwers achter de televisie of internet de WK van binnenuit volgen.

De beelden die de camera’s schieten zijn live te zien op een groot scherm in het velodroom als ook op televisie en internet. Op YouTube is inmiddels een teaser te zien van de beelden. Na deze eerste ervaring overweegt de UCI de onboard camera’s ook te gebruiken tijdens andere baanevenementen. De camera’s deden al hun intrede op de weg tijdens de wereldkampioenschappen in Ponferrada en ook tijdens de WK veldrijden voerde de UCI verschillende tests uit. ,,Dit is een belangrijke en spannende vooruitgang voor het baanwielrennen en de wielersport in het algemeen, die voordeel haalt uit deze technologische ontwikkelingen,” aldus Brian Cookson, de grote baas van de UCI.