Lotto-Soudal streeft in de Ronde van de Algarve (18-22 februari) zowel ritwinst als een goed eindklassement na, zegt ploegleider Herman Frison. ,,Voor dat laatste wordt Tony Gallopin onze man.” De Fransman (26), vorig jaar etappewinnaar in de Tour de France, bewees met een tweede plek in de Ster van Bessèges dat hij goed uit de winter is gekomen. Voor de sprintetappes rekent de Belgische World Tour-ploeg op André Greipel, Jens Debusschere, Jürgen Roelandts en Marcel Sieberg.

We kunnen niet beter naar het voorjaar toewerken

Het team koos dit jaar bewust om minder te koersen in het begin van het jaar. De ploegleiding liet de Ronden van Qatar en Oman bewust aan zich voorbijgaan en onder anderen André Greipel en Jürgen Roelandts trokken dit jaar niet naar de Tour Down Under. Frison: ,,Tot op heden valt die keuze goed mee, maar pas na de voorjaarsklassiekers kunnen we dat echt evalueren. Die drie overwinningen die al op ons conto staan, zijn alvast mooi meegenomen. We kunnen niet beter naar het voorjaar toewerken.”

Naast Gallopin, Greipel, Debusschere, Roelandts en Sieberg staan ook de 20-jarige Tiesj Benoot, Stig Broeckx en Sean de Bie woensdag aan de start.