Team Roompot kent sterke start tijdens Spaanse Challenge Mallorca Team Roompot kent sterke start tijdens Spaanse Challenge Mallorca

De kop is eraf voor Team Roompot! De Nederlandse Pro Continentale ploeg, die alleen Nederlandse renners onder contract heeft, debuteerde deze week in de Challenge Mallorca en zag haar renners Marc de Maar en Raymond Kreder al direct naar mooie ereplaatsen rijden in de vier verschillende wedstrijden. Vanaf aanstaande woensdag is de Ster van Bessèges de volgende koers.

Met de derde plaats in het ploegenklassement onderstreepte Team Roompot dat het met ambities naar het Spaanse vakantie-eiland gekomen was. Marc de Maar kon bergop goed mee in het spoor van bijvoorbeeld Alejandro Valverde (Movistar Team) en Bauke Mollema (Trek Factory Racing) en Raymond Kreder stond zijn mannetje in de sprints. De resultaten van de renners leveren Team Roompot de derde plek op in het Europe Tour-klassement.

Vanaf woensdag staat Team Roompot aan de start van de Ster van Bessèges. Ploegleider Michael Boogerd begeleidt samen met Erik Breukink de volgende renners: Brian van Goethem, Dylan Groenewegen, Johnny Hoogerland, Tim Kerkhof, Michel Kreder, Wesley Kreder, André Looij en Ivar Slik.