Hoewel de renners al enkele koersdagen in de benen hebben, presenteerde AG2R La Mondiale zich vandaag in Frankrijk aan de wielerwereld. Weinig veranderingen in het tenue ten opzichte van 2014 en ook slaagde de ploeg erin haar kopmannen aan boord te houden. De opvallendste nieuwe namen in de ploeg zijn Jan Bakelants en Johan Vansummeren.

AG2R La Mondiale kende een uitstekend 2014 met onder meer de vijfde plek voor Domenico Pozzovivo en het ploegenklassement in de Giro d’Italia en de podiumplaats van Jean-Christophe Péraud en de ritzege van Blel Kadri in de Tour de France. ,,Toch is dit seizoen niet het hoogtepunt,” zegt manager Vincent Lavenue. ,,Het is een mooie stap in onze geschiedenis en biedt motivatie voor datgene wat komt. 2015 is een nieuw hoofdstuk dat we willen schrijven met dezelfde overtuiging als vorig seizoen. Onze ambities zijn hoog, zowel voor onze kopmannen als voor onze ‘jonkies’.”

De nieuwe Belgen in de ploeg moeten voor ervaring zorgen tijdens de voorjaarsklassiekers. Bakelants (28) reed vorig seizoen voor Omega Pharma-Quick Step, waarvoor hij onder meer een etappe won in het Critérium du Dauphiné. Vansummeren (33) is afkomstig van Garmin Sharp en won in 2011 Parijs-Roubaix. De andere nieuwe renners in de ploeg zijn de twintigers Pierre-Roger Latour (20), 9e in de Tour de l’Ain en 6e in de Ronde van de Toekomst, en Quentin Jauregui.

Tegenover de komst van dit kwartet, stond het vertrek van vijf renners. Julian Kern (25) beëindigde zijn carrière, terwijl Steve Chainel (Cofidis), Maxime Bouet (Etixx-Quick Step), Davide Appollonio (Androni Giocattoli) en Yauheni Hutarovich (Bretagne-Séché) elders onderdak vonden.