Terwijl met de Ronde van San Luis en de Tour Down Under het seizoen voor een aantal ploegen al is begonnen, wacht een deel van het peloton nog op zijn eerste koers. Voor Wanty-Groupe Gobert begint het wielerjaar 2015 op 1 februari met de GP Marseillaise. ,,In World Tour-wedstrijden als de Ronde van Vlaanderen, E3-Prijs-Harelbeke en Parijs-Roubaix willen we mee doen om het podium,” zegt ploegleider Hilaire van der Schueren.

Daarnaast hoopt de ploeg dat zij richting de 20 overwinningen kan gaan ‘waaronder enkele mooie 1.1-wedstrijden’, aldus Van der Schueren. Na de GP Marseillaise volgen de Ster van Bessèges (4 februari), de Tropicale Amissa Bongo in Gabon (16 februari), de Ronde van de Algarve en de Ruta del Sol (beide 18 februari) in de aanloop naar het Belgische openingsweekend. ,,Vorig jaar werden we tweede in de eindstand van de Europe Tour. Dit jaar is het doel weer bij de top drie van ploegen te staan.”

De Belgische Pro Continentale ploeg trainde de afgelopen twee weken in en rond het Spaanse Benidorm. De renners werkten drie trainingsblokken van drie dagen af. ,,Er is zeer hard gewerkt door de renners,” zegt Van der Schueren. ,,We hebben hier in Spanje een goede basis gelegd voor het seizoen. Tevens hebben we de koersprogramma’s van alle 21 renners bepaald tot aan het Belgisch Kampioenschap eind juni.”

Belangrijke pion
Er werd in Benidorm in twee groepen getraind. De ploeg laat weten dat de Italiaanse nieuwkomers Enrico Gasparotto en Marco Marcato meteen goed integreerden in de groep. ,,Zij brengen kwaliteit in de ploeg,” aldus Van der Schueren. ,,Een renner als Marcato gaat een belangrijke pion worden voor de sprints van Roy Jans dit seizoen.”

“Ook jonge renners als Lander Seynaeve, Simone Antonini, Tom Devriendt, Boris Dron en Yannick Eijssen werden goed opgevangen. De spirit was meteen goed. ”