Lars van der Haar (Team Giant-Alpecin) is één van de zes Nederlanders, die zondag aan de start staan van het wereldkampioenschap veldrijden in het Tsjechische Tabor. De 23-jarige renner uit Woudenberg veroverde vorig jaar tijdens zijn eerste WK bij de profs de bronzen medaille.

Van der Haar won zaterdag de internationale cross in Rucphen en eindigde een dag later als vijfde in de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. ,,Afgelopen weekend was belangrijk voor me in de voorbereiding naar het WK en om mezelf in de best mogelijke conditie te krijgen,” zegt de veldrijder van Team Giant-Alpecin. ,,Nu kan ik me richten op die wedstrijd. Ik heb veel werk verzet in trainingen en wedstrijden en ik kijk ernaar uit die inspanningen te belonen met een sterke prestatie.”

Naast Van der Haar staan ook nationaal kampioen Mathieu van der Poel, David van der Poel, Thijs van Amerongen, Corné van Kessel en Niels Wubben namens Nederland aan de start in Tabor.