De ploegleiding van Team LottoNL-Jumbo heeft haar twee aanwinsten Bert-Jan Lindeman en George Bennett aangewezen als kopmannen voor de Tour Down Under (18-25 januari). De wielerploeg beleeft volgende week haar officiële debuut. ,,Voor mij betekent het heel veel dat ik gelijk een World Tour-koers mag rijden,” zegt Lindeman. ,,Dat geeft aan dat de ploeg veel vertrouwen in mij heeft.”

Ploegleider Frans Maassen wil met Bennett en Lindeman zo kort mogelijk eindigen in het algemeen klassement. ,,Ik denk dat de race op een paar punten wordt beslist, in de heuvels,” kijkt Lindeman vooruit. ,,Ik hoop dat de vorm goed genoeg is om op die momenten met de besten mee te kunnen.”

Bennett was vorige week de eerste renner die in wedstrijdverband het nieuwe tenue van Team LottoNL-Jumbo mocht dragen. Hij eindigde als vijfde tijdens het nationaal kampioenschap van Nieuw-Zeeland. Twee jaar geleden eindigde Bennett al een keer als vijftiende in de Tour Down Under. ,,Dit jaar wil ik voor een top tien-klassering gaan.”

Naast Lindeman en Bennett staan ook de Nederlanders Rick Flens, Martijn Keizer, Barry Markus, Timo Roosen en Maarten Tjallingii aan de start ‘Down Under’.