Tour de France in 2015 terug op Duitse televisie Tour de France in 2015 terug op Duitse televisie

De Tour de France keert dit jaar terug op de Duitse televisie. De ARD heeft een overeenkomst getekend met organisator A.S.O. voor de Ronde van Frankrijk van 2015 en 2016 en zendt elke etappe live uit tijdens deze twee jaar. ,,Duitsland is een groot land in de wielersport,” reageert Tour-directeur Christian Prudhomme verheugd.

De Fransman refereert aan het grote succes toen de Tour de France in 2005 voor het laatst Duits grondgebied passeerde. ,,Vandaag de dag heeft Duitsland twee profploegen en een generatie toegewijde en getalenteerde renners, zoals Marcel Kittel, André Greipel en Tony Martin.” Tijdens de voorbije vier edities van de Ronde van Frankrijk was dit trio goed voor maar liefst achttien etappezeges.

,,Dankzij de ARD kunnen de Duitse wielerliefhebbers weer de Tour volgen op het Duitse publieke kanaal,” aldus Prudhomme.