Team LottoNL-Jumbo is in Rosmalen gepresenteerd aan de pers. Voor de geel-zwarte formatie die vorig seizoen door het leven ging als het Belkin Pro Cycling Team, is de Tour de France het hoofddoel in 2015. ,,Als Nederlandse ploeg kijken we uit naar de Grand Départ in Utrecht,” zegt ploegleider Nico Verhoeven. Van Robert Gesink, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam wordt verwacht dat ze een goed klassement rijden.

,,Natuurlijk ga ik ervoor om in de Tour de France en goed klassement te rijden,” onderstreept Wilco Kelderman (23) de doelstellingen van Verhoeven. ,,In Utrecht wil ik een sterke tijdrit afleveren.” Ook Laurens ten Dam (34) bereidt zich voor op de Tour. ,,De laatste jaren heb ik elke keer vooruitgang geboekt en daar ga ik ook dit jaar voor. Al ben ik ook realistisch, het kan natuurlijk dat de vooruitgang op je 34e een keer ophoudt.”

Sep Vanmarcke (26) moet in het klassieke voorjaar de kastanjes namens Team LottoNL-Jumbo uit het vuur halen. De ploeg hoopt dat de Belg een mooie uitschieter neerzet. ,,Het is mijn sportieve ambitie om dit jaar een voorjaarsklassieker,” zegt Vanmarcke. ,,Ik was er vorig jaar een aantal keer dichtbij en ben dit seizoen extra gretig.” De ploeg speelt Robert Gesink (28) en Wilco Kelderman uit in de Waalse klassiekers en wil met hen meedoen voor het podium. ,,De Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn mijn eerste grote doelen,” zegt Gesink.

Tot slot mikt de Nederlandse ploeg in de Giro d’Italia met Steven Kruijswijk (27) op een goed klassement. ,,Ik wil de goede lijn van afgelopen seizoen doortrekken en competitief blijven op het hoogste niveau.” Kruijswijk was in 2008 al eens achtste in de Giro. ,,Ik ga voor een top tien-klassering in de Giro d’Italia en wil ook in de Tour de France iets moois neerzetten, zeker omdat de Grand Départ dit jaar in Utrecht plaatsvindt.” Moreno Hofland mag zich in de Giro richten op de sprintetappes.