Niki Terpstra en Iljo Keisse voor de derde opeenvolgende keer de sterkste in Rotterdam Niki Terpstra en Iljo Keisse voor de derde opeenvolgende keer de sterkste in Rotterdam

Niki Terpstra en Iljo Keisse hebben gisteravond de 33e editie van de Zesdaagse van Rotterdam op hun naam geschreven. De titelverdedigers namen op de slotdag de koppositie over van Jasper de Buyst en Kenny de Ketele. Laatstgenoemde moest tijdens de laatste avond ziek opgeven.

De Denen Michael Mørkøv en Alex Rasmussen werden met drie ronden achterstand tweede, voor de Spaanse wereldkampioenen ploegkoers David Muntaner en Albert Torres. De overwinning is voor Keisse al de vijfde triomf in Ahoy.

Keisse en Terpstra maakten hun intenties aan het begin van de slotavond direct duidelijk. Ze wonnen de ploegafvalling en poetsten de achterstand op de aanvankelijke klassementsleiders De Buyst en De Ketele meteen weg. Met winst in de eerste puntenkoers herstelde De Buyst de schade, maar in de tweede puntenstrijd sloeg het noodlot toe voor de Belgen. De zieke De Ketele moest gedesillusioneerd opgeven.

In de afsluitende koppelkoers legde het Deense duo Keisse en Terpstra het vuur aan de schenen, maar het was niet voldoende om de regerende kampioenen van de derde zege op een rij af te houden.