De Buyst en De Ketele op pole position tijdens laatste dag Zesdaagse van Rotterdam De Buyst en De Ketele op pole position tijdens laatste dag Zesdaagse van Rotterdam

De Belgen Jasper de Buyst en Kenny de Ketele gaan de slotdag van de 33e Zesdaagse van Rotterdam in met een kleine voorsprong op titelverdedigers Niki Terpstra en Iljo Keisse. Het verschil bedraagt slechts twaalf punten. Ook de Denen Michael Mørkøv en Alex Rasmussen doen nog volop mee in de strijd om de lauwerkransen.

Keisse en Terpstra deden op de voorlaatste dag tijdens de eerste ploegkoers alles wat ze konden om een ronden terug te pakken op De Buyst en De Ketele, maar de regerend kampioenen kwamen op de meet uiteindelijk luttele meters tekort. De inspanningen waren wel goed voor de overwinning, maar die vierde het Belgisch-Nederlandse koppel alles behalve uitbundig. Het duo had er de pest in dat hun plannetje mislukte en waren bovendien te vermoeid om de handen in de lucht te steken.

De lange jacht was dinsdag het decor van een strijd op de grenzen van de fysieke mogelijkheden van de renners. De vijf hoogst geklasseerde koppels legden elkaar op de pijnbank, maar geen van de duo’s slaagde erin een toer te maken. De Buyst en De Ketele sprintten na 50 minuten en tien ronden uiteindelijk naar de zege. Mørkøv en Rasmussen werden vlak daarachter tweede, centimeters voor Keisse en Terpstra.