Kenny de Ketele en Jasper de Buyst ook na dag vier aan de leiding van Zesdaagse Rotterdam Kenny de Ketele en Jasper de Buyst ook na dag vier aan de leiding van Zesdaagse Rotterdam

Jasper de Buyst en Kenny de Ketele hebben ook op de vierde avond van de Zesdaagse van Rotterdam hun leidende positie succesvol verdedigd. De Belgen hebben een ronde voorsprong op naaste achtervolgers Michael Mørkøv en Alex Rasmussen. Iljo Keisse en Niki Terpstra bezetten de derde plaats. De titelverdedigers zijn echter dicht bij een bonusronde; met nog tien punten doorbreken ze de 200-puntengrens.

In de puntenkoers per ploeg was het veld na afloop volledig uit elkaar geslagen. Keisse en Terpstra wonnen dankzij het nemen van een ronde, maar de afgematte mannen konden op de meet maar mondjesmaat juichen. De koppelkoers mondde uit in een tactisch steekspel. Als een van de favoriete duo’s een aanval plaatste, reageerden de andere titelkandidaten direct. Uiteindelijk glipten de Spaanse wereldkampioen David Muntaner en Albert Torres er samen met Mørkøv en Rasmussen ertussenuit. In de sprint waren de Denen het snelst. In de twee afsluitende puntenkoersen consolideerden De Buyst en De Ketele hun voorsprong.