Niki Terpstra en Iljo Keisse moeten ronde laten aan Belgisch koppel De Buyst/De Ketele Niki Terpstra en Iljo Keisse moeten ronde laten aan Belgisch koppel De Buyst/De Ketele

Jasper de Buyst en Kenny de Ketele hebben zaterdag tijdens de tweede avond van de 33e Zesdaagse van Rotterdam een serieuze slag geslagen. De twee Belgen waren oppermachtig in de ploegkoers XL, waardoor ze een riante voorsprong opbouwden. Ze hebben een voorsprong van een ronde op Iljo Keisse en Niki Terpstra.

De 60-minutenlange ploegkoers XL bleek de scherprechter van de avond. De strijd mondde uit in een ware veldslag, waarin De Ketele en De Buyst over de langste adem beschikten. Ze eisten met een ronde verschil de winst voor zich op. In de afsluitende puntenkoersen verzamelden ze genoeg punten om de 100-puntengrens overschrijden. Daarmee vergaarden ze zichzelf een tweede bonusronde, maar die maakten Keisse en Terpstra in de afsluitende supersprint onschadelijk. Ook zij passeerden toen het totaal van 100 punten.

Niet iedereen kwam zaterdag ongeschonden uit de strijd. Nadat eerder op de avond al de zieke Melvin Boskamp – koppelgenoot van Barry Markus – moest afhaken, werden tijdens de ploegkoers Yoeri Havik en Alex Rasmussen vanwege fysieke ongemakken geneutraliseerd. Hun partners Wim Stroetinga en Michael Mørkøv werden gedwongen een nieuw koppel te vormen. Het is nog onduidelijk of Boskamp, Havik en Rasmussen zondag hun weg kunnen vervolgen.

(foto: © Zesdaagse van Rotterdam)

(foto: © Zesdaagse van Rotterdam)