Mørkøv/Rasmussen deelt na eerste dag de lakens uit in de Zesdaagse van Rotterdam Mørkøv/Rasmussen deelt na eerste dag de lakens uit in de Zesdaagse van Rotterdam

De ervaren baanrenners Michael Mørkøv en Alex Rasmussen staan na de eerste avond aan de leiding van de Zesdaagse van Rotterdam. Het Deense koppel heeft met een totaal van 54 punten de beste papieren, maar Iljo Keisse en Niki Terpstra volgen op de voet met 49 punten. In totaal staan zeven koppels in dezelfde ronde.

De regerend kampioenen Keisse en Terpstra begonnen waar ze vorig jaar mee waren geëindigd, namelijk winnen. De twee startten hun jacht naar titelprolongatie met de zege in de ploegafvalling. Vervolgens snelden Mørkøv en Rasmussen in de tijdrit over één ronde naar een tijd van 10″383 en daarmee kwamen ze minder dan een tiende van een seconde te kort voor het baanrecord.

Mørkøv en Rasmussen toonden zich ook in de ploegkoers het sterkste duo. Het peloton vocht op de piste een verbeten en vooral spannende strijd uit, waarin de koppels beslist niet voor elkaar onder wilden doen. Na 35 minuten koers plus de tien afsluitende ronden stonden zeven koppels nog in dezelfde ronde. De Deense combinatie wist in de sprint de zege op te eisen.

De avond werd afgesloten met twee puntenkoersen. De duo’s werden opgesplitst en bonden op individuele basis de strijd met elkaar aan. Jasper De Buyst en Jesper Asselman verzamelden beide de meeste punten en deden zodoende goede zaken in het klassement.

(foto: © Zesdaagse van Rotterdam)

(foto: © Zesdaagse van Rotterdam)