Caleb Fairly (27) en Fredrik Ludvigsson (20) voegen zich deze winter bij Team Giant-Alpecin Caleb Fairly (27) en Fredrik Ludvigsson (20) voegen zich deze winter bij Team Giant-Alpecin

Team Giant-Alpecin heeft de Amerikaan Caleb Fairly en de jonge Zweed Fredrik Ludvigsson toegevoegd aan haar selectie voor 2015. Fairly is afkomstig van Garmin Sharp, terwijl Ludvigsson doorstroomt vanuit de ontwikkelingsploeg van Giant-Shimano. De Nederlands-Duitse formatie heeft tevens bekendgemaakt dat het contract met de Chinees Cheng Ji verlengd is.

,,Caleb is een renner die goed kan functioneren in onze ploeg en kan omgaan met onze manier van werken,” zegt ploegleider Marc Reef. ,,We zien in Caleb een goede dienende renner voor de heuvelklassiekers en de rittenkoersen, wedstrijden die steeds belangrijker voor ons zijn geworden.”

De 20-jarige Ludvigsson komt bij Giant-Alpecin zijn oudere broer Tobias tegen. Fredrik Ludvigsson mocht als stagiair al aan het grote werk ruiken, maar maakt nu écht officieel deel uit van de profploeg. ,,Fredrik liet de afgelopen jaren zien dat hij mee kon draaien met de top bij de beloften,” zegt ploegleider Dirk Reuling. De ploeg hoopt Ludvigsson te kunnen ontwikkelen tot een klassementsrenner.

Tegenover de komst van Fairly en Ludvigsson en de contractverlenging van Ji, staat het afscheid van de Nederlander Brian Bulgac en de Maleisiër Sea Keong Loh. Hun contracten zijn niet vernieuwd door de ploeg.