Vincenzo Nibali’s Astana nog niet zeker van World Tour-licentie Vincenzo Nibali’s Astana nog niet zeker van World Tour-licentie

De mondiale wielerunie UCI heeft aangekondigd welke ploegen in 2015 kunnen rekenen op een World Tour-licentie. Bij de zestien ploegen zijn onder meer de Nederlandse ploegen Team LottoNL-Jumbo (ex-Belkin) en Team Giant-Alpecin (ex-Giant-Shimano) opgenomen. Astana van Tour-winnaar Vincenzo Nibali en Team Europcar zitten nog in de wachtkamer.

Ook De Belgische formaties Etixx-Quick Step (ex-Omega Pharma-Quick Step) en Lotto Soudal (ex-Lotto Belisol) zijn verzekerd van een startbewijs in de grootste koersen van de wielerkalender. IAM Cycling is het nieuwe gezicht tussen de World Tour-teams.

De zestien ploegen met een licentie voor 2015: Team LottoNL-Jumbo, Team Giant-Alpecin, Etixx-Quick Step, Lotto Soudal, AG2R La Mondiale, BMC Racing Team, FDJ, IAM Cycling, Lampre-Merida, Movistar Team, Orica GreenEdge, Team Cannondale-Garmin, Team Katusha, Team Sky, Tinkoff-Saxo en Trek Factory Racing.