Wereldtop strijdt om zege in vernieuwde Zesdaagse van Rotterdam Wereldtop strijdt om zege in vernieuwde Zesdaagse van Rotterdam

Iljo Keisse en Niki Terpstra zijn van plan hun titel voor de tweede keer in successie te prolongeren tijdens de 33ste Zesdaagse van Rotterdam. Het Belgisch-Nederlandse koppel is één van de veertien koppels die op 2 januari aan de start staat in het Sportpaleis van Ahoy.

Iljo Keisse en Parijs-Roubaix-winnaar Niki Terpstra moeten dan wel afrekenen met zware concurrentie. Zo staan bijvoorbeeld de Spaanse wereldkampioenen David Muntaner en Albert Torres aan de start, net als de Oostenrijkers Andreas Graf en Andreas Müller, die zich onlangs tot beste van Europa kroonden. Uiteraard is wedstrijdleider Michael Zijlaard zeer tevreden met het deelnemersveld. “We hebben bewust gekozen voor veel landenploegen. Dat is herkenbaar voor het publiek. Daarnaast is het een groep renners die niet voor elkaar wil onderdoen. Het zijn allemaal haantjes en het zal vast wel oorlog worden in de piste. Dat is mooi voor de strijd.”

Naast een sterke bezetting op de baan, heeft de organisatie voor de Zesdaagse van Rotterdam gekozen voor een aantal aanpassingen in het programma. Volgens Zijlaard goed voor het evenement. “De Zesdaagse hoeven we niet te veranderen. Het evenement is al mooi genoeg. Wij hebben voor de komende editie vooral gekeken naar de details. Waar kunnen we verbetering halen? Op sommige vlakken betekent dat een toevoeging, maar op andere punten laten we juist elementen weg.”

Een van de toevoegingen is het opwaarderen van de puntenkoers, die op het einde van de avond nog voor veel extra punten kan zorgen. De rol van de dernykoers is ook veranderd. De wedstrijd achter de brommers telt niet meer mee voor het algemeen klassement, maar wordt in een speciale Cup verrreden. “Daarnaast willen we de jeugd nog meer stimuleren door de Talents Cup op te waarderen. Vroeger reden de beloften namelijk alleen vóór het hoofdprogramma. Nu komen ze tijdens de avond ook in actie.”

De koppels:

1.Niki TerpstraIljo Keisse
2.David MuntanerAlbert Torres
3.Wim StroetingaYoeri Havik
4.Jasper de BuystKenny de Ketele
5.Michael MørkøvAlex Rasmussen
6.Andreas MullerAndreas Graf
7.Michel KrederRaymond Kreder
8.Wesley KrederJesper Asselman
9.Thomas BoudatVivien Brisse
10.Melvin Boskampn.n.b.
11.Leif LampaterNico Hesslich
12.Michael VingerlingYondi Schmidt
13.Didier CaspersMelvin van Zijl
14.André LooijIvar Slik