Veldrijden: Superprestige GP van Wallonië 2014 – Vooruitblik en livestreams Veldrijden: Superprestige GP van Wallonië 2014 – Vooruitblik en livestreams

Het Circuit Spa-Francorchamps zal op zondag 23 november 2014 het decor vormen voor een gloednieuwe topveldrit. Golazo sports staat in voor de organisatie van de vernieuwde GP de la Région Wallonne, die deel zal uitmaken van de Hansgrohe Superprestige. De wedstrijd zal integraal live uitgezonden worden op VIER.

De Superprestige is een regelmatigheidscriterium in het veldrijden, dat elk seizoen wordt georganiseerd door de Belgische Verenigde Veldritorganisatoren. In elke van deze wedstrijden zijn er punten te verdienen en aan het eind van het seizoen wint de veldrijder met de meeste punten de Superprestige.

Vorig seizoen was Sven Nys de beste in de eindstand. De Belgische veelvraat in het veldrijden schreef het prestigeklassement al voor de dertiende keer op zijn naam. Alleen de huidige wereldkampioen Zdenek Stybar (in seizoen 2009/’10), Bart Wellens (2003/’04) en Richard Groenendaal (2000/’01) konden de zegereeks van Nys enkele keren onderbreken. Niels Albert, die dit jaar afscheid moest nemen van de topsport ten gevolge van gezondheidsproblemen, eindigde vorig jaar als tweede, voor zijn en Nys’ landgenoot Tom Meeuwsen.

De data voor de overige Superprestige-veldritten zijn als volgt:
– 5 oktober: Gieten (Ned)
– 2 november: Zonhoven (Bel)
– 9 november: Ruddervoorde (Bel)
– 16 november: Asper-Gavere (Bel)
– 23 november: Francorchamps (Bel)
– 28 december: Diegem (Bel)
– 8 februari: Hoogstraten (Bel)
– 14 februari: Middelkerke (Bel)

Startlijst | Website | Livestream

Erelijst:
2013 (Dottenijs): Marcel Meisen (Dui)
2012 (Dottenijs): Niels Albert (Bel)
2011 (Dottenijs): Niels Albert (Bel)
2010 (Dottenijs): Francis Mourey (Fra)
2009 (Dottenijs): Niels Albert (Bel)

Parcours:

Schermafbeelding 2014-11-22 om 10.56.46

Uitzendingen en livestreams:
De Belgische zender Vier zal de wedstrijd in Francorchamps live uitzenden.