Enrico Gasparotto (Astana) koerst komend seizoen voor Wanty-Groupe Gobert. De 32-jarige Italiaan is de kopman bij de Belgische ProContinentale ploeg in de Waalse klassiekers en de Amstel Gold Race, die hij in 2012 in de blauwe kleuren van Astana won. ,,Ik hou van de eendaagse koersen,” zegt Gasparotto. ,,Je hebt maar één kans en je moet je hoofd gebruiken. Ik zal er alles aan doen om die twee weken in april top te zijn.”

Naast de klassiekers in de Ardennen en Zuid-Limburg droomt de 32-jarige Italiaan van het Vlaamse voorjaar. ,,Ik kijk enorm uit naar de Ronde van Vlaanderen en de weken ervoor. België is koersgek en om dan in een Belgische ploeg te rijden ter ondersteuning van mannen als Björn Leukemans en Marco Marcato lijkt me geweldig.”

Voor ploegleider Hilaire Van Der Schueren is de komst van Gasparotto het bewijs dat Wanty-Groupe Gobert als ploeg volwassen wordt. “Dat Gasparotto voor Wanty-Groupe Gobert kiest, toont dat we als ploeg volwassen aan het worden zijn. Hij zal natuurlijk een belangrijk renner zijn in het voorjaar maar zijn ervaring is ook het hele jaar door van groot belang voor jonge renners als Yannick Eijssen, Marco Minnaard en Frederik Backaert. Zijn komst onderstreept onze ambitie om in 2015 een grote ronde te willen rijden.”

Enrico Gasparotto is na Marco Marcato, Simone Antonini, Mirko Selvaggi en Danilo Napolitano de vijfde Italiaan in dienst van Wanty-Groupe Gobert.