Veldrijden: Superprestige Asper-Gavere 2014 – Vooruitblik en livestreams Veldrijden: Superprestige Asper-Gavere 2014 – Vooruitblik en livestreams

Zondag gaat de cross-cyclus weer verder met de veldrit van Asper-Gavere. Om 15.30 uur wordt aan de renners het startsein gegeven voor de 32ste editie van deze Superprestige-wedstrijd in het militair domein van het kasteel Grenier en de boomgaarden van de familie Goemaere te Gavere. De wedstrijd zal integraal live uitgezonden worden op VIER.

De Superprestige is een regelmatigheidscriterium in het veldrijden, dat elk seizoen wordt georganiseerd door de Belgische Verenigde Veldritorganisatoren. In elke van deze wedstrijden zijn er punten te verdienen en aan het eind van het seizoen wint de veldrijder met de meeste punten de Superprestige.

Vorig seizoen was Sven Nys de beste in de eindstand. De Belgische veelvraat in het veldrijden schreef het prestigeklassement al voor de dertiende keer op zijn naam. Alleen de huidige wereldkampioen Zdenek Stybar (in seizoen 2009/’10), Bart Wellens (2003/’04) en Richard Groenendaal (2000/’01) konden de zegereeks van Nys enkele keren onderbreken. Niels Albert, die dit jaar afscheid moest nemen van de topsport ten gevolge van gezondheidsproblemen, eindigde vorig jaar als tweede, voor zijn en Nys’ landgenoot Tom Meeuwsen.

De data voor de overige Superprestige-veldritten zijn als volgt:
– 5 oktober: Gieten (Ned)
– 2 november: Zonhoven (Bel)
– 9 november: Ruddervoorde (Bel)
– 16 november: Asper-Gavere (Bel)
– 23 november: Francorchamps (Bel)
– 28 december: Diegem (Bel)
– 8 februari: Hoogstraten (Bel)
– 14 februari: Middelkerke (Bel)

Startlijst | Website | Livestream

Erelijst:
2013: Sven Nys (Bel)
2012: Sven Nys (Bel)
2011: Kevin Pauwels (Bel)
2010: Sven Nys (Bel)
2009: Niels Albert (Bel)

Parcours:

Uitzendingen en livestreams:
De Belgische zender Vier zal zoals de laatste jaren gebruikelijk de wedstrijd in Asper-Gavere live uitzenden.