Records voor Nederlandse baanwielrenners in Mexico Records voor Nederlandse baanwielrenners in Mexico

Tijdens de eerste dag van de wereldbekerwedstrijd baanwielrennen in Mexico heeft de Nederlandse achtervolgingsploeg een nieuw Nederlands record gereden. Het kwartet Tim Veldt, Dion Beukeboom, Roy Eefting en Wim Stroetinga noteerde zaterdag met 3:58,235 de derde tijd. Het oude Nederlands record stond op 4:03,033. In de tweede ronde treffen ze een geduchte concurrent in het team uit Groot-Brittanië. De Britten hadden in de eerste ronde. De prestatie in deze ronde zal uitwijzen of Nederland kans maakt op een medaille.

Ook op de teamsprint hebben zowel de dames als de heren goede prestaties geleverd. Elis Ligtlee en Shanne Braspennincx plaatsten zich met de zesde tijd, eveneens in een nieuw Nederlands record (32,958), voor de finale om de derde plaats.

Matthijs Büchli, Hugo Haak en Nils van’t Hoenderdaal hebben ook laten zien dat zij bij de wereldtop horen op de teamsprint. De tijd van 43,028 was opnieuw goed voor een Nederlands record.

Stijgende lijn
Bondscoach Rene Wolff kijkt tevreden terug op de eerste dag van de wereldbekerwedstrijd: “Na het Europees Kampioenschap in Guadeloupe tonen we aan dat we de stijgende lijn kunnen volhouden en zelfs de prestaties weten te verbeteren. Dat brengt ons in een goede positie om ons te kwalificeren voor het Olympische Spelen in Rio.”