Tijdens de ‘Dag van de Wielersport’ is FCV Rapid Wheels verkozen tot ‘Vereniging van het jaar 2014’. Dat heeft de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) vandaag bekendgemaakt. In een spannende strijd liet de club uit Klazinaveen CS030 uit Utrecht en H.S.C. de Bataaf uit Zwanenburg achter zich. De jury is onder de indruk van de kwaliteit en het organisatietalent van de genomineerde verenigingen. De BMX-vereniging heeft door het veroveren van de titel 5000 euro in de wacht gesleept.

FCV Rapid Wheels is in de ogen van de jury in meerdere opzichten een voorbeeld voor andere verenigingen. De bevlogenheid en het ondernemerschap straalt volgens haar van de leden en vrijwilligers af. De vereniging ontvangt van alle kanten veel lof voor de strakke organisatie. Deze organisatiekracht is vooral zichtbaar in de professionele wijze waarop (inter)nationale wedstrijden worden georganiseerd. De vereniging durft te investeren in de relatie met zowel de gemeente als de media en plukt daar inmiddels de vruchten van. Tevens is er aandacht voor vernieuwing, bijvoorbeeld in het loopfietsaanbod voor de allerjongste doelgroep en zorgen de vele clinics voor nieuwe leden. Dit alles heeft ertoe geleid dat de club zich in een groeifase bevindt en zich stevig positioneert in de lokale omgeving en de (inter)nationale BMX-wereld.

Promotievideo
Tot eind september konden verenigingen zich aanmelden als Vereniging van het jaar. De drie genomineerden verenigingen kregen vervolgens de gelegenheid de jury te overtuigen van hun krachten door het maken van een promotievideo. Hierop heeft de jury haar eindoordeel bepaald.