Lampre-Merida heeft bekendgemaakt dat de ploeg het contract met Matteo Bono heeft verlengd. Dat wil zeggen dat de 31-jarige renner aan zijn tiende seizoen begint bij het Italiaanse team, waarmee hij de langstzittende fietsende werknemer is. Bono boekte vier overwinningen in zijn carrière, waaronder ritten in de Eneco Tour, de Ronde van Romandië en Tirreno-Adriatico.

“Mijn seizoen is zojuist geëindigd met de Ronde van Hainan”, zegt Bono. “Ik ga een aantal dagen op vakantie, maar binnenkort richt ik mijn focus op 2015. Het geeft zo’n magisch gevoel na zo veel jaren vertrouwen te krijgen van de ploeg, de sponsors en de collega’s. Ik ben hen allen dankbaar. Ik voel me verplicht alles te geven voor de ploeg en mijn teammaten, zodat we met elkaar de beste resultaten kunnen neerzetten.”

De Italiaanse World Tour-formatie hecht veel waarde aan de contractverlenging van Bono. “Matteo rijdt al zijn hele carrière voor onze ploeg en dat geeft ons de gelegenheid om zijn ontwikkeling te belonen”, zegt ploegleider Brent Copeland. “Het is belangrijk te benadrukken dat hij meer is dan een knecht, getuige zijn palmares en zijn ontsnappingen dit seizoen in onder meer Milaan-San Remo, de Giro d’Italia en Luik-Bastenaken-Luik. Hij is een rolmodel voor de jonge talenten in de ploeg.”