Veldrijden: Superprestige Zonhoven 2014 – Vooruitblik en livestreams Veldrijden: Superprestige Zonhoven 2014 – Vooruitblik en livestreams

Een dag na de wereldbekende Koppenbergcross in Oudenaarde wordt in het Belgische Zonhoven de tweede manche verreden om de Superprestige. Cycling Story blikt vooruit.

De Superprestige is een regelmatigheidscriterium in het veldrijden, dat elk seizoen wordt georganiseerd door de Belgische Verenigde Veldritorganisatoren. In elke van deze wedstrijden zijn er punten te verdienen en aan het eind van het seizoen wint de veldrijder met de meeste punten de Superprestige.

Vorig seizoen was Sven Nys de beste in de eindstand. De Belgische veelvraat in het veldrijden schreef het prestigeklassement al voor de dertiende keer op zijn naam. Alleen de huidige wereldkampioen Zdenek Stybar (in seizoen 2009/’10), Bart Wellens (2003/’04) en Richard Groenendaal (2000/’01) konden de zegereeks van Nys enkele keren onderbreken. Niels Albert, die dit jaar afscheid moest nemen van de topsport ten gevolge van gezondheidsproblemen, eindigde vorig jaar als tweede, voor zijn en Nys’ landgenoot Tom Meeuwsen.

De data voor de overige Superprestige-veldritten zijn als volgt:
– 5 oktober: Gieten (Ned)
– 2 november: Zonhoven (Bel)
– 9 november: Ruddervoorde (Bel)
– 16 november: Asper-Gavere (Bel)
– 23 november: Francorchamps (Bel)
– 28 december: Diegem (Bel)
– 8 februari: Hoogstraten (Bel)
– 14 februari: Middelkerke (Bel)

Startlijst | Website | Livestream

Erelijst:
2013: Sven Nys (Bel)
2012: Sven Nys (Bel)
2011: Niels Albert (Bel)
2010 (okt): Zdenek Stybar (Tsj)
2010 (feb): Sven Nys (Bel)

Parcours:

Uitzendingen en livestreams:
De Belgische zender Vier zal zoals de laatste jaren gebruikelijk de wedstrijd in Zonhoven live uitzenden.