Veldrijden: Bpost Bank Trofee Koppenberg 2014 – Vooruitblik en livestreams Veldrijden: Bpost Bank Trofee Koppenberg 2014 – Vooruitblik en livestreams

November trapt af met de fameuze Koppenbergcross in Oudenaarde. Op zaterdag gaat veelvraat Sven Nys op jacht naar zijn tiende overwinning in de bekende wielerplaats. De ‘Kannibaal’ zag vorig jaar Tom Meeusen met de winst aan de haal gaan en zal gebrand zijn op nieuw succes in de tweede manche van de Bpost Bank Trofee.

Nys zal de zege niet cadeau krijgen, want de concurrentie is sterk. Lars van der Haar is uit de startblokken geschoten met een succesvol begin van zijn crosscampagne. Ook onder anderen oud-winnaars Meeusen en Kevin Pauwels verschijnen aan het vertrek.

Het parcours is dit jaar iets gewijzigd. De organisatie laat middels de website weten: “Wij zoeken voor onze klim nog iets steilere stroken op, zodat de omloop ook bij droog weer een helse kuitenbreker blijft. Wellicht zullen de renners zelfs even van de fiets moeten.”

De Bpost Bank Trofee (de vroegere Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden) is een regelmatigheidscriterium in het veldrijden dat sinds het seizoen 2012-2013 georganiseerd wordt door de Belgische Bpost Bank. In oktober 2012 kwam de naamsverandering naar bpost bank trofee. De aard van het regelmatigheidscriterium werd ook grondig veranderd. Zo wordt er vanaf het seizoen 2012-2013 geen punten meer gegeven na elke veldrit maar wordt er een klassement bijgehouden op basis van tijd, zoals de wielerrondes in het wegwielrennen.

De data voor de overige Bpost Bank Trofee-veldritten zijn als volgt:
– 12 oktober: Ronse (Bel)
– 1 november: Oudenaarde (Bel)
– 30 november: Hamme (Bel)
– 6 december: Hasselt (Bel)
– 20 december: Essen (Bel)
– 30 december: Loenhout (Bel)
– 1 januari: Baal (Bel)
– 7 februari: Lille (Bel)

Startlijst | Website | Livestream

Erelijst:
2013: Tom Meeusen (Bel)
2012: Sven Nys (Bel)
2011: Kevin Pauwels (Bel)
2010: Sven Nys (Bel)

Parcours:

(foto: © Koppenbergcross)

(foto: © Koppenbergcross)

(foto: © Koppenbergcross)

(foto: © Koppenbergcross)

Uitzendingen en livestreams:
Sporza Veldrijden doet LIVE verslag van deze cross om de Bpost Bank Trofee. Op Één is vanaf 14.45 uur LIVE de Koppenbergcross in Oudenaarde.