Matthias Brändle (IAM Cycling) doet morgen een gooi naar het Werelduurrecord, dat sinds september in handen is van de Duitser Jens Voigt. De Oostenrijker start zijn poging om 19:00 op de wielerpiste van Aigle, Zwitserland. De 24-jarige Brändle is de huidige nationaal kampioen tijdrijden en tweevoudig ritwinnaar in de laatste Ronde van Groot-Brittannië.

“Ik ben 100 procent gefocust op dit project, dat ik erg dicht bij mijn hart draag”, zei Brändle. “Ik heb besloten een poging te wagen, omdat ik al sinds mijn jeugd fan ben van Jens Voigt. Zijn persoonlijkheid en stijl hebben indruk op me gemaakt. Telkens weer aanvallen, onder alle omstandigheden en vechten tot je niet meer kan, terwijl je weet dat de kans op winst erg klein is, zijn ook míjn handelsmerk geworden. Nadat hij zijn succesvolle aanval op het Werelduurrecord had ingezet, dacht ik dat hij zijn droom waargemaakt had en binnen een paar weken had ik ineens dezelfde droom. Ik beeldde me in wat er nodig is om te vechten tegen de klok en de meters.”

“Ik heb geen idee of ik het record kan verbeteren of niet. Maar zoals gewoonlijk zal het een erg persoonlijk duel worden tussen mij en de klok. En alleen daarom al kijk ik uit naar de grote dag!” aldus een gefascineerde Brändle.

Het huidige Werelduurrecord staat op naam van Jens Voigt die op de wielerbaan van Grenchen op 18 september 51,1 kilometer aflegde in 60 minuten. In mei heeft de UCI de regels rond het record gemoderniseerd en versimpeld. Elke fiets die voldoet aan de normen voor het baanwielrennen mag gebruikt worden bij een recordpoging. Brändles wedstrijd tegen de klok kan LIVE gevolgd worden via het YouTube-kanaal van de UCI (tv.uci.ch).

Teaser: