Doorstroming U23 Lotto Belisol deze winter ‘extreem hoog’ Doorstroming U23 Lotto Belisol deze winter ‘extreem hoog’

Maar liefst vijf renners die het afgelopen seizoen actief waren bij de beloftenploeg van Lotto Belisol zijn na de winter te bewonderen tussen de profs. Louis Vervaeke maakte in juli al de overstap naar het profteam van Lotto Belisol, Tiesj Benoot ziet zijn stage beloond worden met een contract bij dezelfde ploeg, terwijl Dan McLay (Bretagne-Séché Environnement), Amaury Capiot en Jef van Meirhaeghe (beide Topsport Vlaanderen-Baloise) hun debuut elders maken.

Ploegleider Kurt van de Wouwer is vanzelfsprekend tevreden met de doorstroming van de renners. “Louis Vervaeke werd prof in juli, hij was toen derdejaarsbelofte, en heeft de overstap goed verteerd”, analyseert Van de Wouwer. “In de Clásica San Sebastián kon hij Jelle Vanendert en Tony Gallopin lang bijstaan. Louis is een pure klimmer en heeft veel potentieel. Eind augustus won hij de slotrit in de Ronde van de Toekomst.”

Gemiddeld zetten twee renners per seizoen de stap van de U23 naar de profs, maar bij Lotto Belisol staat de teller nu op vijf. “Dat is een extreem hoog aantal”, zegt ex-renner Van de Wouwer, die tussen 1998 en 2000 drie keer in de top 20 eindigde van de Tour de France. “Dit is uitzonderlijk en daar zijn we heel trots op. Het laten doorstromen van talent en het geven van kansen is één van de hoofddoelen binnen de visie van de Nationale Loterij om de wielersport op brede basis te ondersteunen via hun merk Lotto.”