Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel waren vorige week opvallende aanwezigen bij de presentatie van de Tour de France in Parijs. De initiatiefnemers van Roompot Orange Cycling zijn volop aan het lobbyen om komend seizoen tijdens een aantal World Tour-wedstrijden aan de start te staan; met het startrecht in de Eneco Tour heeft de ProContinentale ploeg intussen haar eerste wildcard op zak.

De Tour is nog ver voor een startende ProContinentale wielerploeg, maar de leiding van de ploeg die alleen uit Nederlanders zal bestaan streeft het allerhoogste na. ‘Maar dromen mag, en passie voor de wielersport delen ook’, staat sinds de presentatie van de 102de Ronde van Frankrijk te lezen op de Facebook-pagina van Roompot Orange Cycling. Of het Nederlandse team in juli in Utrecht daadwerkelijk aan de start verschijnt, is nog maar de vraag. De aanwezigheid van het duo kan er echter ook op wijzen dat de ploeg inzet op wildcards in andere wedstrijden van Tour-organisatie A.S.O., zoals Parijs-Nice, Parijs-Roubaix en de Waalse Pijl.

Roompot Orange Cycling heeft haar selectie compleet voor het eerste seizoen waarin de nieuwe Nederlandse ProContinentale ploeg actief zal zijn. “Ik denk dat wij blij mogen zijn met dit team”, toont Michael Boogerd (samen met o.a. Breukink, Van Poppel en Michael Zijlaard initiatiefnemer) zijn tevredenheid. “In slechts een paar maanden tijd zijn wij er in geslaagd een behoorlijk uitgebalanceerde ploeg bij elkaar te brengen van jongens die passen bij de uitgangspunten van Roompot Orange Cycling.”

Erik Breukink denkt dat Roompot Orange met deze selectie in heel wat wedstrijden een rol van betekenis kan spelen. “Daar gaan wij nu druk mee aan de slag. Contact zoeken met de organisatoren van de koersen en duidelijk maken dat wij een team zijn dat eventuele wildcards voor grote wedstrijden waar kan maken”, aldus Breukink.

Achttien renners hebben een contract getekend bij de ploeg. De officiële presentatie vindt plaats begin januari 2015 tijdens de Zesdaagse van Rotterdam.

Roompot Orange Cycling 2015 – Selectie:

Jesper Asselman
Huub Duyn (Ned)
Etienne van Empel (Ned)
Sjoerd van Ginneken (Ned)
Brian van Goethem (Ned)
Dylan Groenewegen (Ned)
Reinier Honig (Ned)
Johnny Hoogerland (Ned)
Tim Kerkhof (Ned)
Michel Kreder (Ned)
Raymond Kreder (Ned)
Wesley Kreder (Ned)
Maurits Lammertink (Ned)
André Looij (Ned)
Marc de Maar (Ned)
Ivar Slik (Ned)
Mike Terpstra (Ned)
Berden de Vries (Ned)