Niccolò Bonifazio (Lampre-Merida) heeft zijn hattrick beet in de Ronde van Hainan. De rappe Italiaan versloeg in de achtste etappe (Wuzhishan – Danzhou, 154,1 km) Jonathan Cantwell (Drapac Pro Cycling) en zijn beide ploeggenoten Andrea Palini en Roberto Ferrari. Nick van der Lijke (Team Belkin) was de beste Nederlander (8ste). Julian Antomarchi (La Pomme Marseille) is de leider in het algemeen klassement, waarin Bonifazio een plekje is opgeschoven naar de tweede plaats.

“Onze doelen waren vandaag de etappezege en de tweede plek in het algemeen klassement, die we konden bereiken dankzij de bonificatieseconden”, zei Bonifazio na afloop. “De wedstrijd was vanaf de start krankzinnig met al snel een beklimming van de eerste categorie en een tussensprint vlak na de afdaling. Ik ben rustig gebleven, was in staat terug te keren vooraan in de afdaling en ik won de tussensprint en de 3″ tijdbonus.”

De ontsnapping van de dag werd op 10 kilometer voor het einde teruggepakt dankzij de inspanningen van Bonifazio’s ploeggenoten en de renners van La Pomme Marseille. “Roberto Ferrari gaf me de perfecte ondersteuning bij de voorbereiding van de sprint en ik kon wederom in de roos schieten”, aldus een gelukkige ritwinnaar.

Ronde van Hainan 2014 – Uitslag etappe 8: