Barry Markus was zaterdag dicht bij een overwinning in de zesde etappe van de Tour of Hainan. De sprinter van het Belkin Pro Cycling Team snelde in de 182-kilometerlange rit van Sanya naar Dongfang naar een tweede plaats. De Italiaan Niccolo Bonifazio van Lampre-Merida ging ervandoor met de etappezege.

“Ik werd helaas een klein beetje ingesloten door wat mannen van Lampre”, zo stelde Markus na afloop vast dat er wellicht nog wat meer voor hem in had gezeten. Michiel Elijzen was blij met de podiumplaats van Markus. “Dit moet de mannen weer wat vertrouwen geven”, aldus de ploegleider, die deze week op meer dan alleen een overwinning van Moreno Hofland in de openingsrit hoopt. “Het moraal is er nog steeds.”

De etappe van vrijdag kende andermaal een onstuimig begin, verklaarde Elijzen na afloop. “De start was wederom een snelle. In het eerste uur reden de mannen gemiddeld vijftig kilometer per uur. Na 65 kilometer reden er vijf man weg. Zij pakten een maximale voorsprong van vier minuten. De laatste vluchter werd op drie kilometer van de meet teruggepakt, waarna Barry naar plek twee sprintte. Helaas was Bonifazio sneller.”

Zondag is een dag voor de klassementsrenners. “Zeker. Hopelijk hebben Nick van der Lijke en Tom Leezer een goede dag.”

Ronde van Hainan 2014 – Uitslag etappe 6: