Wanty-Groupe Gobert heeft zich wederom geroerd op de transfermarkt. Nadat de ploeg onlangs al Yannick Eijssen aangetrokken had, maken nu ook de Italiaanse klimmer Simone Antonini (Marchiol Emisfero) en de Belg Boris Dron (Wallonie-Bruxelles) de overstap naar de Belgische ProContinentale formatie. Daarnaast hebben James Vanlandschoot en Danilo Napolitano hun overeenkomst verlengd.

“Met Antonini halen we een jonge Italiaan binnen de ploeg die nog veel progressie kan boeken en aanleg voor klimmen heeft”, legt ploegleider Hilaire Van Der Schueren uit. “Hij won de Giro della Regione Friuli in september. Dat is toch een lastige rittenkoers met veel hoogtemeters.” Het afgelopen seizoen kwam Antonini uit voor het continentale team Marchiol Emisfero. De 23-jarige Italiaan ziet zijn overstap naar Wanty-Groupe Gobert als een kans om verder te groeien als renner. “Ik denk dat deze ploeg een goede omgeving is om mezelf verder te ontwikkelen. Het is een van de beste ploegen in het procontinentale circuit. Ik ben als renner een allrounder. Ik kan klimmen maar was ook twaalfde op het Italiaans kampioenschap tijdrijden”, typeert hij zichzelf.

Boris Dron komt over van Wallonie-Bruxelles. De 26-jarige Belgisch-Luxemburger reed daar de afgelopen drie seizoenen en liet zich opmerken door een tweede plaats in de GP Zottegem in 2013 en een zesde plaats in het algemeen klassement van de Tour du Gévaudan dit jaar. “Dron is een jongen die zich van het begin tot het eind van het seizoen toont”, legt ploegleider Van Der Schueren uit. “Hij rijdt veel in de aanval, is gemotiveerd en heeft zeker nog veel progressie te boeken.”

Sprinter Danilo Napolitano en allrounder James Vanlandschoot zullen ook in 2015 in de kleuren van Wanty-Groupe Gobert te zien zijn. De 33-jarige Italiaan en 36-jarige West-Vlaming verlengden hun overeenkomst met een jaar. “Na een jaar van pech waarin ik in zowel de Amstel Gold Race als in de Ronde van Denemarken hard ten val kwam, ben ik blij volgend jaar mijn vijftiende jaar als profrenner in te gaan”, concludeerde Vanlandschoot.