Lars van der Haar (Team Giant-Shimano) heeft wederom toegeslagen in de cross van Valkenburg. Net als in 2013 boekte de Nederlander een groots succes in de openingswedstrijd om de Wereldbeker en hij is daarmee meteen de eerste leider in de competitie die hij vorig seizoen op zijn naam schreef. De 23-jarige Van der Haar nam al vroeg in de wedstrijd het voortouw en kwam met groot verschil op de eerste achtervolgers over de finish.

“Vanaf de eerste ronde verliep de wedstrijd perfect voor me”, zei Van der Haar na de finish. “Aanvankelijk was ik vooraan met Kevin Pauwels, maar opeens reed ik tegen mijn verwachtingen in alleen op kop. Ik reed bij hem weg en hij maakte een foutje.”

“Ik ben blij met mijn prestatie van vandaag. Het was een goede wedstrijd en dit was mijn eerste piek van het seizoen. Ik ben tevreden dat ik weer de leider ben in het Wereldbeker-klassement en ik hoop dat ik deze vorm vol kan houden”, aldus de nationaal kampioen van Nederland.

Veldrijden: Wereldbeker Valkenburg 2014 – Uitslag:

1Lars van der Haar (Ned)Development Team Giant-Shimano1u05'42"
2Kevin Pauwels (Bel)Sunweb-Napoleon Games Cycling Team+26"
3Corne van Kessel (Ned)Telenet-Fidea+34"
4Klaas Vantornout (Bel)Sunweb-Napoleon Games Cycling Team+38"
5Tom Meeusen (Bel)Telenet-Fidea+38"
6Thijs van AmerongenTelenet-Fidea+41"
7Philipp Walsleben (Dui)BKCP-Powerplus+48"
8Jens Adams (Bel)Vastgoedservice-Golden Palace Continental Team+59"
9Jeremy Powers (VSt)+1'10"
10Gianni Vermeersch (Bel)Sunweb-Napoleon Games Cycling Team+1'24"