Zondag wordt in Valkenburg de eerste Wereldbeker-cross verreden. De renners doken eerder dit seizoen al het veld in voor wedstrijden om de Superprestige en de Bpost Bank Trofee. Lars van de Haar was vorig jaar op eigen bodem de beste en legde destijds de bodem voor zijn latere eindzege in de Wereldbeker.

De wereldbeker veldrijden is een internationaal regelmatigheidscriterium dat sinds 1993 elk seizoen door de Internationale Wielerunie (UCI) wordt georganiseerd. In elke wedstrijden zijn punten te verdienen en aan het eind van het seizoen wint de veldrijder met de meeste punten de wereldbeker. De 21 edities die tot en met het seizoen 2011-2012 werden gehouden, kennen 12 verschillende winnaars, waarvan er slechts drie meerdere edities wonnen.

De data voor de overige Wereldbeker-veldritten zijn als volgt:
– 19 oktober: Valkenburg (Ned)
– 22 november: Koksijde (Bel)
– 29 november: Milton Keynes (GBr)
– 21 december: Namen (Bel)
– 26 december: Heusden-Zolder (Bel)
– 18 januari: Roubaix (Fra)?
– 25 januari: Hoogerheide (Ned)

Startlijst | Website | Livestream

Erelijst:
2013: Lars van der Haar (Ned)
2012: Martin Bína (Tsj)
2011: Sven Nys (Bel)
2010: Bart Wellens (Bel)

Parcours:

Uitzendingen en livestreams:
Sporza Zondag doet LIVE verslag van deze cross om de Wereldbeker. Op Canvas is vanaf 14.50 uur LIVE de Cauberg Cyclocross veldrijden in Valkenburg. Bekijk hier de TV-gids voor álle Wereldbeker-crossen.