Volgende week donderdag 23 oktober presenteert TeamLottoNL zichzelf aan de wereld. De nieuwe ploeg is een combinatie van de schaatsploeg Brand Loyalty en de wielerploeg Belkin. Tijdens het persmoment in Utrecht wordt het team gepresenteerd en zijn de sponsoren, atleten en het management beschikbaar voor persvragen en interviews.

De ploeg laat middels een persbericht weten dat er afgelopen weken hard gewerkt is om de werelden van het topschaatsen en topwielrennen bij elkaar te brengen. Kopstukken bij de nieuwbakken ploeg zijn onder anderen de schaatsers Sven Kramer, Stefan Groothuis en Jan Smeekens en de wielrenners Robert Gesink, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam.

Team Belkin en schaatsploeg Team BrandLoyalty hebben op 29 september de overeenkomst ondertekend met De Lotto en BrandLoyalty. Onder de naam TeamLottoNL zullen de ploegen de komende twee jaar gaan samenwerken. Lotto is sinds 1 oktober hoofdsponsor en naamgever van de schaatsploeg en per 1 januari 2015 van de wielerploeg. BrandLoyalty wordt subsponsor. Voor het eerst in de sportwereld worden schaatsen en wielrennen op deze manier bij elkaar gebracht, met als doel op sportief, financieel en commercieel gebied te bouwen aan een nieuwe topsportstructuur. Samenwerken, kennis delen en elkaar inspireren staan centraal.

“Nu het contract een feit is, kunnen wij onze visie de komende twee jaar verder uitwerken: onder het motto #RideTheFuture met jong talent bouwen aan de toekomst van het wielrennen”, liet manager Richard Plugge van Team Belkin na de bekendmaking optekenen. “De samenwerking met de schaatsploeg van Jac Orie zorgt ervoor dat we met één team, het hele jaar door de beste atleten aan het werk hebben.”