Michael Zijlaard: “Met de kampioenen van 2013 en 2014 twee enorme klasbakken op je affiche” Michael Zijlaard: “Met de kampioenen van 2013 en 2014 twee enorme klasbakken op je affiche”

Niki Terpstra en Iljo Keisse (beide Omega Pharma-Quick Step) keren terug naar de Zesdaagse van Rotterdam. Van 2 tot en met 7 januari 2015 verdedigt het koppel de titel tijdens de 33e editie van het wielerevenement. Daarbij kunnen de renners in ieder geval geduchte concurrentie verwachten van de Spaanse wereldkampioenen op de koppelkoers, David Muntaner en Albert Torres.

Wedstrijdleider Michael Zijlaard over de eerste twee koppels voor de Zesdaagse van Rotterdam: “Met de kampioenen van 2013 en 2014 heb je natuurlijk twee enorme klasbakken op je affiche. Reken maar dat de andere coureurs er alles aan gelegen zal zijn om hen te onttronen. Muntaner en Torres moeten daartoe in staat worden geacht. We zijn blij met hun komst en verwachten meer toppers naar Rotterdam te halen voor nog meer vuurwerk op de baan.”

Na een ongemeen spannende strijd zegevierden Niki Terpstra en Iljo Keisse begin dit jaar voor de tweede maal in de Rotterdamse Zesdaagse. In een sensationele koppelkoers wisten ze met pijn en moeite Kenny De Ketele en Jasper De Buyst achter zich te houden. Terpstra en Keisse hebben een succesvol seizoen op de weg achter de rug, maar koesteren de baan. Terpstra: “Ik geloof niet dat ik hoef uit te leggen, hoe goed een wedstrijd als de Zesdaagse van Rotterdam is, in de voorbereiding op het wegseizoen, dus rij ik graag opnieuw in Ahoy. En als ik rij, dan rij ik om te winnen.”

De Spanjaarden David Muntaner en Albert Torres maken hun debuut in de Zesdaagse van Rotterdam. Het koppel wist in maart de gedoodverfde winnaars De Ketele en De Buyst te verslaan op het WK Madison door met één ronde voorsprong het puntenaantal van het Belgische duo teniet te doen. “De Zesdaagse van Rotterdam staat bekend als een van de beste zesdaagsen ter wereld. Toen ik door de organisatie werd benaderd voor de koers in Rotterdam, hebben we direct een kruisje gezet bij 7 januari. Op die dag willen we op de hoogste trede van het ereschavot staan; daar zullen we alles aan doen”, aldus David Muntaner.