Lotto Belisol: “Stagiairs verdienen een pluim” Lotto Belisol: “Stagiairs verdienen een pluim”

Lotto Belisol heeft de laatste klassieker van het seizoen afgesloten met een plekje op het podium. Achter de twee vluchters Jelle Wallays en Thomas Voeckler won Jens Debusschere de pelotonsprint in Parijs-Tours en dat stemde bij de ploegleiding van de Belgen tot tevredenheid.

Ploegleider Bart Leysen: “Een derde plaats is op zich een goed resultaat. Achteraf gezien was de aanval van Pim Ligthart niet nodig – hij en Tjallingii hebben de kloof niet kunnen overbruggen – maar dat weet je niet op voorhand en we zaten op dat ogenblik in een zetel in het peloton. In de groep die van het peloton wegreed op de Côte de Beau Soleil waren Tiesj Benoot en Jonas Van Genechten present, dus daar zaten we opnieuw goed. Jammer genoeg verliep de samenwerking niet zoals het moet. Blijkbaar ook omdat niet iedereen op de hoogte was dat er nog twee renners voorop reden, het was immers ook een koers zonder oortjes. Daarna trokken wij het peloton op sleeptouw en kwamen nog dicht, maar het mocht niet meer baten. De stagiairs verdienen alvast weer een pluim.”

De Belgische formatie startte met onder anderen Jens Debusschere, Jonas van Genechten en de drie stagiairs Benoot, Xandro Meurisse en Oliver Naesen.