Op papier barst zondag (12 oktober) in het Belgische Ronse een titanenstrijd los. In de tweede klassementscross van het seizoen 2014/’15 presenteert de organisatie van de Grote Prijs Mario de Clercq namelijk onder anderen de Tsjechische wereldkampioen Zdenek Stybar, wereldkampioen bij de beloften Wout van Aert en winnaar van de cross in Gieten, Mathieu van der Poel.

De Bpost Bank Trofee (de vroegere Gazet van Antwerpen Trofee Veldrijden) is een regelmatigheidscriterium in het veldrijden dat sinds het seizoen 2012-2013 georganiseerd wordt door de Belgische Bpost Bank. In oktober 2012 kwam de naamsverandering naar bpost bank trofee. De aard van het regelmatigheidscriterium werd ook grondig veranderd. Zo wordt er vanaf het seizoen 2012-2013 geen punten meer gegeven na elke veldrit maar wordt er een klassement bijgehouden op basis van tijd, zoals de wielerrondes in het wegwielrennen.

De data voor de overige Bpost Bank Trofee-veldritten zijn als volgt:
– 12 oktober: Ronse (Bel)
– 1 november: Oudenaarde (Bel)
– 30 november: Hamme (Bel)
– 6 december: Hasselt (Bel)
– 20 december: Essen (Bel)
– 30 december: Loenhout (Bel)
– 1 januari: Baal (Bel)
– 7 februari: Lille (Bel)

Startlijst | Website | Livestream

Erelijst:
2013: Sven Nys (Bel)
2012: Niels Albert (Bel)
2011: Kevin Pauwels (Bel)
2010: Sven Nys (Bel)

Parcours:

Schermafbeelding 2014-10-10 om 10.44.15

Uitzendingen en livestreams:
Sporza Zondag doet LIVE verslag van deze cross om de Bpost Bank Trofee. Op Canvas is vanaf 14.00 uur LIVE de GP Mario de Clercq veldrijden in Ronse en aansluitend een verslag van Parijs-Tours.