Veel mooie wielermomenten hebben we te danken aan Andy Schleck (Trek Factory Racing). Fränk Schleck zei in 2006 toen hij doorbrak dat hij een nog veel getalenteerder broertje had en Andy heeft die belofte met verve waargemaakt. Memorabel zijn zijn optredens in de Tour de France. Cycling Story heeft enkele videobeelden op een rijtje gezet.

De overslaande ketting

Op de laatste col van de dag de Port de Balès tijdens de vijftiende etappe van de Tour de France 2010 reed Andy Schleck in de gele trui. Een aflopende ketting gooide echter roet in het eten en de Luxemburger moest van de fiets. Niet geheel toevallig ging Alberto Contador – Schlecks directe concurrent – er meteen als een haas vandoor.

De blik

Twee dagen na het ‘kettingincident’ vochten Andy Schleck en Alberto Contador een prachtig duel uit op de Tourmalet tijdens de zeventiende etappe van de Tour de France 2010. In de dichte mist probeerde de Luxemburger zijn Spaanse tegenspeler de gele trui te ontfutselen, maar Contador liet zich niet verrassen.

De ritzege

Het jongere broertje van Fränk Schleck beschouwt zijn overwinning op de Galibier tijdens de Tour de France 2011 als één van zijn meest dierbare herinneringen. De Luxemburger viel aan op de Col d’Izoard, sloeg snel een groot gat en zette de Tour op de Galibier op zijn kop.