Belkin gaat in Peking voor ritzege en kijkt naar klassement Belkin gaat in Peking voor ritzege en kijkt naar klassement

Belkin hoopt in de laatste World Tour-koers van het jaar nog een keer sterk voor de dag te komen. Ploegleider Nico Verhoeven wil in de Ronde van Peking voor een ritzege gaan. Bovendien hoopt hij met Steven Kruijswijk en Paul Martens in het klassement mee te doen.

“We zijn met een goede sprinttrein naar China afgereisd”, aldus Verhoeven. “Een ritzege is het doel. We kijken echter ook naar het klassement. Er staat een pittige aankomst bergop op het programma en ik kijk wat ons betreft vooral naar Steven en Paul. Al is het altijd afwachten hoe de renners er conditioneel voorstaan zo aan het einde van het seizoen.”

Sprinter Moreno Hofland keert deze week terug in China. Vorig jaar was hij als neoprof uiterst succesvol in Azië en beleefde hij er min of meer zijn doorbraak. De Nederlander eindigde in de slotrit van de Ronde van Peking voor het eerst op het podium van een WorldTour-koers (derde), en boekte in de Ronde van Hainan vervolgens zijn eerste overwinningen als prof.

Selectie van Team Belkin: Dennis van Winden, Graeme Brown, Moreno Hofland, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Nick van der Lijke, Barry Markus en Paul Martens.