Superprestige Gieten 2014 – Uitslag Superprestige Gieten 2014 – Uitslag

Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus) heeft tijdens de Superprestige-wedstrijd in Gieten de eerste klassementscross van 2014 gewonnen. Lars van der Haar (Giant-Shimano Development) leek zijn succesvolle lijn van vorig seizoen door te trekken en een glansrijke overwinning te boeken, maar dat was buiten zijn 19-jarige landgenoot gerekend. Van der Poel greep op die manier zijn eerste zege in een klassementscross tussen de grote jongens.

De ervaren Sven Nys (Crelan AA Drink Team) eindigde als derde achter Van der Poel en Van der Haar en was de eerste niet-Nederlander in de uitslag. Toch had het niet veel gescheeld of de Belg was niet eens aan de start verschenen. Nys liep namelijk schade op aan zijn camper op de parkeerplaats en uitte daarover zijn ongenoegen over op Twitter.

Superprestige Gieten 2014 – Uitslag:
1. Mathieu van der Poel (BKCP-Powerplus)
2. Lars van der Haar (Giant-Shimano Development)
3. Sven Nys (Crelan AA Drink Team)
4. David van der Poel (BKCP-Powerplus)
5. Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon)