De ploegleiding van Lotto Belisol heeft een sterke selectie afgevaardigd naar de Ronde van Lombardije (zondag). Tony Gallopin toonde met een zesde plaats op het WK zijn goeie vorm, en met Tim Wellens en Jelle Vanendert komen nog twee sterke eendagsrenners aan het vertrek.

Sportdirecteur Bart Leysen is dan ook hoopvol om een resultaat neer te zetten op Italiaanse bodem. “We gaan naar Lombardije om een resultaat neer te zetten. Het parcours is opnieuw herwerkt; de organisatie grijpt terug naar het traject van enkele jaren terug. In combinatie met het slechte weer dat zondag voorspeld wordt, lijkt het een zware koers te worden. In Lombardije is motivatie een belangrijke factor. Een aantal renners komen aan de start omdat hun ploeg hen geselecteerd heeft; en een ander deel komt wél nog gemotiveerd aan het vertrek, en dat zullen de jongens zijn die om de prijzen kunnen meestrijden. Degenen die van het WK een doel gemaakt hebben, zullen zondag normaal ook van de partij zijn.”

“Bij ons is er in de eerste plaats Tony Gallopin, die in het zwaardere eendagswerk sowieso goed uit de verf komt en in Ponferrada bewees met de besten mee te kunnen. Ook youngster Louis Vervaeke zal zich zeker nog willen tonen. Tim Wellens moet op dit parcours ook zijn mannetje kunnen staan, maar hij heeft er natuurlijk al een zwaar seizoen opzitten. En Jelle Vanendert mikt dit jaar voluit op het eendagswerk, en Lombardije past zeker in dat rijtje.”

Selectie Lotto Belisol: Bart De Clercq, Tony Gallopin, Pim Ligthart, Maxime Monfort, Dennis Vanendert, Jelle Vanendert, Louis Vervaeke en Tim Wellens.