WK wielrennen 2014 – Uitslag Wegrit Junior Vrouwen WK wielrennen 2014 – Uitslag Wegrit Junior Vrouwen foto: Tim van Hengel

De Deense Amalie Dideriksen (18) heeft haar wereldtitel bij de juniores met succes geprolongeerd. De titelverdedigster reed de gehele koers attent van voren en bleek na 73 kilometer de snelste renster van een selecte groep, na vorig jaar solo te hebben gewonnen. Dideriksen klopte regerend Europees kampioene Sofia Bertizollo (17) uit Italië met een miniem verschil en het brons ging naar de Poolse Agnieszka Skalniak (17). De 18-jarige Jeanne Korevaar was op plaats zeven de beste Nederlandse.

De 72,8 kilometer durende wegkoers kende een lange aanloop. In de finale was het peloton flink uitgedund. Uiteindelijk kwam het aan op een sprint die werd gewonnen door de Deense Dideriksen. Zij prolongeerde hiermee haar titel van vorig jaar en bleef de Italiaanse Bertizzolo en Poolse Skalniak net voor. Korevaar ging, na een sterke koers waar ze continu voorin te zien was, als derde de laatste bocht in maar kon die positie niet vasthouden. Jip van den Bos werd 31ste, Chanella Stougje 54ste en Aafke Soet 74ste.

Korevaar: “Op de laatste klim gingen de Italiaanse dames om en om in de aanval. Het was een hele zware koers, zeker de klimmen waren zwaar. Het is jammer dat ik werd ingesloten, maar ik ben heel blij met mijn zevende plaats.”

WK wielrennen 2014 – Uitslag wegrit junioren vrouwen: