Giant-Shimano niet langer met handen in het haar Giant-Shimano niet langer met handen in het haar

Groot succes voor Giant-Shimano en haar manager Iwan Spekenbrink in hun zoektocht naar een nieuwe hoofdsponsor. De ploeg heeft een overeenkomst gesloten met shampoofabrikant Alpecin en zal komend seizoen door het leven gaan als Team Giant-Alpecin. Voor het eerst in vijf jaar is een ploeg actief in de hoogste divisie van de wielrennerij met een Duitse partner als hoofdsponsor.

“Met dit partnerschap met Alpecin willen we een sterk signaal afgeven, ook voor het wielrennen wereldwijd. Onze internationale ploeg krijgt een Duits hart”, zegt manager van Giant-Shimano Iwan Spekenbrink, die momenteel vijf Duitse renners onder contract heeft staan.

Voor de meest succesvolle sprinter op dit moment Marcel Kittel, die dit jaar vier etappes won in de Tour de France, betekent de overeenkomst veel. “We hebben hier allemaal al een hele tijd van gedroomd”, zegt de 26-jarige Duitser. “Dankzij de inzet van Alpecin beweegt Duitsland steeds meer naar het middelpunt van de belangstelling in het wielrennen. Dit signaal kan de publieke interesse in Duitsland een boost geven.”

“Met onze prestaties zowel vorig jaar als dit jaar hebben we laten zien dat we de goede weg zijn ingeslagen. Met de entree van Alpecin willen we onszelf sterker maken, ook door getalenteerde jonge Duitse renners aan te trekken. We werken aan de uitvoering van onze plannen, zoals speciale talentendagen en trainingskampen. Ook een samenwerking met de Duitse wielerfederatie om de doorstroom van jonge Duitse atleten te bevorderen behoort tot de mogelijkheden”, aldus Spekenbrink.

Milram was in 2010 de laatste ploeg met een Duitse partner als hoofdsponsor. De Nederlandse manager van die ploeg, Gerrie van Gerwen, slaagde er niet in een nieuwe geldschieter te vinden en dus moest de ploeg noodgedwongen stoppen met professioneel wielrennen.