Annemiek van Vleuten niet meer in actie tijdens WK Annemiek van Vleuten niet meer in actie tijdens WK

Annemiek van Vleuten (Rabo-Liv) komt tijdens de wereldkampioenschappen wielrennen niet meer in actie. Daartoe heeft teamarts Robert Kempers maandag besloten. Van Vleuten kwam gisteren hard ten val tijdens de ploegentijdrit.

De 31-jarige wielrenster liep bij de valpartij een diepe snijwond op aan haar kuit. Tijdens de nacht speelde ook pijn aan haar andere voet op die ze nu eerst in Nederland verder wil laten onderzoeken. Van Vleuten zou morgen in actie komen op de tijdrit en zaterdag tijdens de wegwedstrijd.

Voor de tijdrit roept bondscoach Johan Lammerts sowieso geen vervangster op. Voor de wegwedstrijd van zaterdag heeft Lammerts nog geen besluit genomen. Door dezelfde valpartij viel Anna van der Breggen ook al af voor verdere deelname aan het WK. Amy Pieters vervangt Van der Breggen zaterdag tijdens de wegwedstrijd.