WK wielrennen 2014 – Uitslag Ploegentijdrit Mannen WK wielrennen 2014 – Uitslag Ploegentijdrit Mannen

Daar waar de dames van Specialized-Lululemon erin slaagden hun ongeslagen status op het WK ploegentijdrit te behouden, moesten de kampioenen van Sittard-Geleen en Firenze bij de mannen – Omega Pharma-Quick Step – in het Spaanse Ponferrada de gouden medaille laten aan het BMC Racing Team. De Amerikaanse formatie van onder andere Tejay van Garderen snelde op het 57,1 kilometer lange parcours naar de toptijd van 1u 03’29”.

Tony Martin, Niki Terpstra en hun collega’s bij Omega Pharma-Quick Step moesten ditmaal genoegen nemen met het brons (+36″). Ook Orica GreenEdge (met onder andere de Nederlander Jens Mouris) kon niet aan te tijd tippen van het BMC Racing Team. De Australische ploeg kwam 32 tellen tekort.

“De ploegentijdrit staat altijd hoog op ons prioriteitenlijstje”, zei manager Jim Ochowicz. “De ploeg maakt er elk jaar een doel van en nu hebben we onze missie succesvol volbracht. Dit is dus een fantastisch moment voor onze organisatie.” Rohan Dennis, Silvan Dillier, Daniel Oss, Manuel Quinziato, Tejay van Garderen en Peter Velits stonden namens BMC aan de start. Voor Velits was het al de derde wereldtitel; de nationaal kampioen tijdrijden van Slowakije maakte de afgelopen twee jaar ook al deel uit van de winnende ploeg (Omega Pharma-Quick Step).

WK wielrennen 2014 – Uitslag Ploegentijdrit Mannen: