Werelduurrecord Jens Voigt 2014 – Vooruitblik en livestreams Werelduurrecord Jens Voigt 2014 – Vooruitblik en livestreams

Jens Voigt (Trek Factory Racing) doet donderdag een gooi naar het werelduurrecord, dat momenteel op naam staat van de Tsjech Ondrej Sosenka (49,7 kilometer). De Duitser, die na de US Pro Challenge zijn fiets aan de wilgen hing en vandaag zijn 43ste verjaardag viert, start morgen om 19.00 uur zijn poging op het Vélodrome Suisse in Grenchen, Zwitserland. De recordpoging is live te volgen op Eurosport.

Het werelduurrecord is één van de meest prestigieuze records in de wielersport. Het eerste record was in 1893 neergezet door de oprichter van de Tour de France, Henri Desgrange (35,3 kilometer). Sindsdien is het record generatie na generatie een uitdaging geweest en momenteel is de Tsjech Ondrej Sosenka met 49,7 kilometer – neergezet in 2005 – recordhouder.

Jens Voigt zegt voorafgaand aan zijn poging: “Het werelduurrecord is één van de oudste onderdelen in onze sport. Het is geen plezierritje, maar ik ben ervan overtuigd dat ik het record kan verbeteren. Je hebt natuurlijk nooit 100 procent zekerheid, maar ik heb hard gewerkt en ik werk hard tot het moment daar is. Ik zie het als het laatste cadeautje voor mijn fans. Ik wil ze iets plezierigs geven, voordat het doek valt.”

Parcours | Startlijst | TV-uitzendingen

Parcours

(foto: © Vélodrome Suisse) (foto: © Vélodrome Suisse)

De houten wielerbaan van het Vélodrome Suisse is 250 meter lang en is deels het hoofdkwartier van de Zwitserse wielerbond. Het gebouw is op 23 juni 2013 officieel geopend en staat recht tegenover het kantoor van initiatiefnemer Andy Rihs, inderdaad: tevens de eigenaar van fietsmerk BMC.

Startlijst

(foto: © Trek Factory Racing) (foto: © Trek Factory Racing)

Er staat voor het werelduurrecord maar één deelnemer op de startlijst, Jens Voigt (43) zelf. Zijn enige tegenstander is de klok en die staat dan ook levensgroot op zijn beide wielen afgebeeld. Onze Yiannos Karavias schreef in februari De Laatste Ronde van ‘Der Jens’ over de carrière van de Duitser, die lees je hier! Voigt stond bekend om zijn aanvalslust, die hem behoorlijk wat successen heeft opgeleverd. Zo won hij etappes in de Giro d’Italia en de Tour de France en was hij Herr Critérium International met vier eindzeges. Zijn recordpoging heeft zeker een kans van slagen, want er zijn maar weinig wielrenners die zo lang zo hard kunnen rijden en die zo’n doorzettingsvermogen hebben als Jens Voigt.

(foto: © Trek Factory Racing) (foto: © Trek Factory Racing)

TV-uitzendingen Werelduurrecord Jens Voigt
Eurosport doet LIVE verslag van het werelduurrecord van Jens Voigt. De sportzender staat morgen de hele dag in het teken van wielrennen met flitsen en rechtstreeks verslag van Voigts recordpoging en daarnaast onder meer terugblikken op de Tour de France, de Vuelta a España, de GP’s Québec en Montréal en de Grote Prijs van Wallonië. Ga voor de actuele uitzendtijden naar de website van Eurosport.

Livestream Werelduurrecord Jens Voigt
Later meer.

Wedstrijdkalender
Bekijk op de Cycling Story Wedstrijdkalender de wedstrijden die nog op het programma staan.