Thor Hushovd sluit carrière zaterdag af Thor Hushovd sluit carrière zaterdag af

Voormalig wereldkampioen Thor Hushovd (BMC Racing Team) zet zaterdag een punt achter zijn professionele wielercarrière tijdens de Primus Classic Impanis-Van Petegem in België. Dat heeft zijn ploeg vandaag bekendgemaakt.

In zijn 15-jarige loopbaan pakte Hushovd in 2010 de wereldtitel, won hij tien etappes en twee puntentruien in de Tour de France en drie nationale titels op zowel de weg als de tijdrit. “Het was een waar genoegen om Thor in de ploeg te hebben in de herfst van zijn carrière”, zei manager Jim Ochowicz van het BMC Racing Team. “We vergeten niet snel de impact die hij gehad heeft op de sport, met name in zijn thuisland Noorwegen.”

Eerder deze maand schreef Cycling Story’s Laurens Alblas Een ode aan Thor Hushovd over de loopbaan van de bekende Noor, die door een valpartij in de Franse Ronde van Poitou-Charentes af moest zien van deelname aan het WK. Het lezenswaardige artikel is hier te vinden.