Arnhem Veenendaal Classic 2014 – Vooruitblik en livestreams Arnhem Veenendaal Classic 2014 – Vooruitblik en livestreams

21 jaar lang heette de koers Veenendaal-Veenendaal, zeven jaar lang ging de wedstrijd als Dutch Food Valley Classic door het leven en dit jaar luistert de beruchte Veluwse wielerklassieker naar de naam ‘Arnhem Veenendaal Classic’. Dit jaar heeft de organisatie drie WorldTour-ploegen aangetrokken, te weten het Nederlandse Belkin, het Italiaanse Cannondale en het Spaanse Movistar.

De Nederlandse eendagswedstrijd wordt vrijdag voor de 29ste keer verreden. De erelijst van de koers is indrukwekkend. Sinds de winst van Tourwinnaar Joop Zoetemelk in 1985 wonnen in Veenendaal onder anderen Jean-Paul van Poppel, Andrei Tschmil en – in zijn regenboogtrui – Tom Boonen. In de recente jaren waren hier Kenny van Hummel, Edvald Boasson Hagen, Theo Bos (2x) en Elia Viviani de beste. De Nederlanders wonnen maar liefst 16 van de voorgaande 28 edities en Wiebren Veenstra, Steven de Jongh en Bos zijn met twee overwinningen de veelvraten in de historie van de Arnhem Veenendaal Classic. Als Theo Bos vrijdag wederom de overwinning pakt, dan is hij de eerste renner met drie zeges achter zijn naam.

Elia Viviani kwam winnend over de streep. (foto: © Tim van Hengel / cyclingstory.nl)

Vorig jaar schreef de Italiaan Elia Viviani de Dutch Food Valley Classic bij op zijn palmares. De snelle man van Cannondale bleef toen zijn landgenoot Danilo Napolitano en de Nederlander Kenny van Hummel voor in de sprint.

Ga snel naar: belangrijkste renners, etappes, tv-uitzendingen en livestreams.

arnhemveenendaalclassic.nl
Later meer.

Cycling Story Koersspel
Schrijf je voor de start van de Vuelta a España in voor het Cycling Story Koersspel, stel voor de start in Jerez de la Frontera als een echte ploegleider jouw ideale team van 15 renners samen en scoor met deze toppers zo veel mogelijk punten! Registreren gaat makkelijk en snel via koersspel.cyclingstory.nl. En uiteraard ligt er voor de winnaar van het Koersspel weer een mooie prijs klaar.

Parcours
Arnhem Veenendaal Classic, vrijdag 22 augustus Arnhem – Veenendaal, 195,7 km

Belangrijkste renners
Alle inspanningen van de parcoursbouwers ten spijt, de verwachting is dat ook de Arnhem Veenendaal Classic 2014 in een massasprint eindigt. Het parcours is wel weer op sommige plekken wat gewijzigd in vergelijking met vorig jaar. Zo is de finish dit jaar weer in de binnenstad van Veenendaal. De grote ploegen die een sprint willen zoals Belkin (met tweevoudig winnaar Theo Bos) en Movistar (Francisco Ventoso), zullen zuinig moeten zijn in het controleren van de koers, omdat ze niet met acht, maar met zes man rijden.

(foto: © Tim van Hengel / cyclingstory.nl)

Maar er zijn simpelweg te veel ploegen met ambities voor een massasprint. Naast Belkin en Movistar vaardigt bijvoorbeeld ook Cannondale met Fabio Sabatini een rappe man af en heeft Topsport Vlaanderen de snelle Michael van Staeyen binnen de gelederen.
Startlijst Arnhem Veenendaal Classic 2014

Livestream Arnhem Veenendaal Classic
Sports Livezz: Klik hier om naar de website te gaan.