Met zeven Nederlanders en twee Duitsers trekt Team Belkin naar de 69ste Ronde van Spanje, waarin de ploeg op een hoge klassering in het algemeen klassement mikt. “We reizen met Robert Gesink, Wilco Kelderman en Laurens ten Dam naar Spanje en het is dus duidelijk dat we voor een goed klassement gaan”, zegt ploegleider Nico Verhoeven.

“Wilco heeft in Utah op hoogte getraind en laten zien goed in orde te zijn. Robert heeft ook in de Verenigde Staten getraind en heeft goede dingen laten zien in de Ronde van Polen. Zij zijn de eerste twee kopmannen.” Laurens ten Dam krijgt de rol van joker binnen de ploeg tijdens de Vuelta a España. “Laurens heeft een goede Tour gereden. We zullen hem in de Vuelta, net als Steven Kruijswijk in de Tour, niet onnodig op kop laten rijden en vroegtijdig opofferen. Ik zou geen positie willen plakken op onze ambities, we streven in dit sterke deelnemersveld het maximaal haalbare na.”

Wilco Kelderman (foto: © Tim van Hengel / cyclingstory.nl)

Wilco Kelderman (foto: © Tim van Hengel / cyclingstory.nl)

Wilco Kelderman vertrok speciaal voor de Vuelta naar Utah, alwaar hij op hoogte trainde en vervolgens vijfde werd in de Tour of Utah. “Dat was de perfecte voorbereiding. Ik ben vol vertrouwen. Ik had niet de verwachting in Utah te winnen. Ik hoopte vooral in de slotritten te verbeteren en dat gebeurde. Ik kon met de beste renners in koers mee. Het was jammer dat ik geen rit wist te winnen.”

Voor Moreno Hofland wordt de Vuelta a España zijn eerste grote ronde. Verhoeven denkt dat de tijd rijp is voor de jonge Nederlander. “Moreno is een renner in ontwikkeling. Hij heeft in een grote wedstrijd als Parijs-Nice al eens ritten weten te winnen, maar een grote ronde is toch anders. Hij gaat ongetwijfeld veel sterker worden en daar gaat hij volgend jaar ook weer profijt van hebben. Er zijn deze Vuelta een paar interessante ritten voor hem waarin hij met bijvoorbeeld een John Degenkolb kan gaan strijden om de prijzen. ”

De selectie van Belkin voor de Vuelta a España: Stef Clement, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Moreno Hofland, Martijn Keizer, Wilco Kelderman, Paul Martens, Maarten Tjallingii en Robert Wagner.